Novosti

ICS SARS CoV 19 SERTIFIKACIJA

 

11.12.2020 09:42
Slika
 
U vezi sa aktuelnom krizom COVID–19, ICS DOO (Institut za certifkaciju sistema- Podgorica), po ugledu na evropske članice, kreiralo je sertifikat ICS/SARS-CoV-2. 

Ideja je da se, na ovaj način, razlikuju hoteli, drugi smeštajni objekti i restorani, koji se pridržavaju higijensko i zdravstveno-bezbjednosnih mjera propisanih od strane Svetske zdravstvene organizacije, i naših nacionalnih zdravstvenih institucija, a sve u cilju sprečavanja širenje virusa COVID–19, kao i drugih infekcija. Uvođenjem jedinstvenog prepoznatljivog sertifikata, potencijalni gosti bi mogli da budu informisani da je ovo bezbijedna zona i da mogu, sa povjerenjem, da borave u navedenom prostoru.

Detaljnim nezavisnim pregledom auditori ICS bi provjerili da li ste preduzeli sve mjere za sigurno funkcioniranje u vrijeme pandemije COVID-19, te da li ste osigurali njihovo strogo pridržavanje, pri čemu je naglasak stavljen na usvajanje i sprovođenje najbolje prakse i standarda, uz kvalitetno održavanje komunikacije sa zainteresovanim stranama. Sve organizacije u ICS SARS CoV-2 sertifikaciji učestvuju dobrovoljno, kako bi promovisali i dokazali svoje čiste i sigurne usluge koje su provjerene od nezavisnog sertifikacijskog tijela.

Protokolom se osigurava potrebna higijena i zdravstvena zaštita gostiju i zaposlenih u hotelima i restoranima čime se izbegavaju rizici od zaraze, i propisuju pravila za sigurno obavljanje hotelsko-ugostiteljske delatnosti. Ovim sertifikatom (pečatom) omogućiće se hotelskim i restoranskim preduzećima, da imaju alat koji će ih izdvojiti kao sigurne objekte za obavljanje turističkih aktivnosti, ulivajući poverenje domaćim posjetiocima i turistima.
0 0

d.o.o."ICS" Podgorica

 

 

d.o.o. “Institut za certifikaciju sistema” (ICS) za certifikaciju, ekspertizu, obuku i usluge Podgorica
 

Kontaktirajte nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?