Novosti

ISO 37301:2021 STANDARD ZA USKLAĐENOST

Compliance Management Systems – CMS

26.06.2021 10:59
Slika
INFORMACIJA
INFORMACIJA
Standard ISO 37301:2021 organizacijama u Crnoj Gori pruža smjernice za implementaciju sistema menadžmenta usklađenosti ili služi kao referentna tačka za poređenje postojećeg sistema sa međunarodnom najboljom praksom. 

Šta je sistem menadžmenta usklađenosti?

Sistem menadžmenta usklađenosti je skup postupaka koji organizaciji pomažu osigurati da posluje u skladu sa svim primjenjivim zakonima, propisima i kodeksima ponašanja. Zbog stalno promjenjivih zakona i propisa različitih zemalja i područja, praćenje primjenjivih propisa je neprekidan zadatak. Efikasan sistem menadžmenta usklađenosti omogućuje određivanje relevantnih dokumenata za osiguravanje, praćenje i unapređivanje usklađenosti u cijeloj organizaciji. Organizacije u Crnoj Gori kojima je cilj dugoročna uspješnost trebaju uspostaviti i održavati kulturu usklađenosti, uzimajući u obzir potrebe i očekivanja zainteresovanih  strana. Stoga, usklađenost nije više samo obaveza, već i prilika za izgradnju uspješne i održive organizacije.

Koja je svrha ISO 37001?

Međunarodni standard ISO 37301 pruža smjernice za efikasne sisteme menadžmenta usklađenosti. Temelji se na principima dobrog upravljanja, proporcionalnosti, transparentnosti i održivosti te opisuje ključne komponente i procese efikasnog sistema usklađenosti.


PRESS 
0 0

d.o.o."ICS" Podgorica

 

 

d.o.o. “Institut za certifikaciju sistema” (ICS) za certifikaciju, ekspertizu, obuku i usluge Podgorica
 

Kontaktirajte nas

ZAŠTO IZBARATI NAS?